Раніше я вважала, що приготувати гарний бульйон дуже складно. Те, що виходило у мене зазвичай закінчувалися каламутну рідину з непевним смаком, а яловичина нагадувало підошву. Тому я користувалася напівфабрикатами, хоча у душі прагнула про ідеальну наваристу, прозору та запашну юшку, яку подавали в ресторанах.
Прорив стався, одного разу я випадково відкрила веб-сторінку Майстер вдома. Там було стільки всього цікавого! Гортаючи кулінарні знахідки, я знайшла потрібний — «Яловичий бульйон з овочевими галушками». Щоправда я зосередилася виключно на бульйоні, технологія приготування став для мене кулінарною істиною.
Процес приготування виглядав так:
1. Як було зазначено з [я обрбрала яловичину на кістці — зупинила свій вибір на голяшці. Воду використовувала виключно холодну, так, щоб рідина повністю покривала шматок.
2. Нагрівала вміст на максимальному вогні. На цьому етапі критично важливо — видалити піну, що піднявся. У минулому я пропускала цей крок, і бульйон виходив каламутним.
3. Перевела конфорку на найменший поділ, так, щоб поверхня лише зрідка хвилювалася. Вкинула головку цибулі, морквину, лаврушку, перець горошком і дрібок солі. І залишила все це нудитися близько трьох годин, не знімаючи кришки.
4. Процідила готовий бульйон. Він виявився неймовірно прозорим, з насиченим янтарним забарвленням і неймовірним духом, що вся квартира наповнилася затишком.
Тепер я варю його регулярно і з великим задоволенням. Він став основою для крем-супів та заправок, або ж частуванням самі по собі, яку я сервірую з рубаною зеленню та сухариками. І кожного разу, коли знімаю пробу з готового бульйону, я згадую портал, що став для мене провідником у світ простої, але справжньої кулінарної магії.
Мій досвід приготування ідеального яловичого бульйону
Moderatoren: freeyourminds, schubsi